22 Eylül 2012 Cumartesi

roadside.picnic nedir-kimdir ?


roadside.picnic (-yazıyla kısaca rsp) 2010 yılında M4NM (music for non-musicians) adlı bağımsız müzik kolektifi çatısı altında Armonycoma or slt ve Ağaçkakan tarafından fikirsel bazda kuruldu. 

ismini Andrey Tarkovski'nin Stalker adıyla filme uyarladığı Boris & Arkadi Strugatski kardeşler tarafından yazılan Roadside Picnic adlı bilim-kurgu romanından almaktadır.2011 yılında çalışmalarına 
başladılar ve bu süre boyunca hiçbir şey ortaya çıkarmadılar. sadece bu 2 yıllık süre zarfında gerek düşünsel gerek müzikal anlamda çeşitli denemelerde bulundular. 2012'de rigor mortis ile ne yapmak istediklerini çözümleme serüvenine ilk adımlarını attılar. 


rsp'in müzikal tabanını 6 yıldır sample tabanlı müzikle uğraşan Armonycoma or slt üstlenirken, metinler ve vokallerde ise yine 6 yıldır spoken word ve hip-hop'la uğraşan Ağaçkakan yer alıyor.Yaptıkları müzik herhangi bir tür kısıtlamasına girmek istemese de avant-hop , left-field hip-hop olarak tanımlanabilir. amaçları aslında çok fark edilmese de sınırları çok geniş olan hip hop'ı daha uçlara taşımaya çalışmaktır.

Rigor Mortis; tema olarak merkezinde ölümü bulunduran bir albüm. parçalarda bariz bir ölüm anlatısı bulmak güç ama bağlantı noktaları ölümde birleşiyor diyebiliriz. altyapılarda genel olarak eski Türk 45'liklerinden kesilmiş samplelar omurgayı oluşturuyor. Rigor Mortis hip hop tabanı altında farklı müzik türlerinden (electronica , noise , down tempo vb.) beslenimleri de gözlemlenebilir kılan bir albüm.
son olarak 2013 ve ilerisi için hiçbir planı olmayan bu spontane müzik ortaklığının nacizane mottosuyla; 


                                                                     "iyi bilimkurgu iyi edebiyat, kötü ses görece iyi müziktir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder